به گزارش تحریریه، مصوبه جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۱۰ هیأت وزیران در خصوص «آئین نامه واردات خودروهای نو» طی نامه شماره ۱۹۳۳۷۸ به تازگی توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
«بابک صدرایی» کارشناس و تحلیلگر بازار و صنعت خودرو در گفت و گو با تحریریه در خصوص تکراری بودن آیین نامه های واردات خودروهای نو طی ماه های گذشته گفت: متاسفانه این قبیل آیین نامه ها، دستورالعمل ها و صحبت هایی که برخی مسوولین ماه ها شاید سال ها درباره واردات خودرو بیان می کنند دیگر محلی از اعتبار ندارد. به بیان دیگر آنقدر دستورالعمل ها و آیین نامه های مختلف در مورد واردات خودرو ابلاغ شده و کارکردی نداشته که این آیین نامه ها دیگر قابل اطمینان نیستند.
وی در این باره معتقد است: ابلاغ آیین نامه های بی تاثیر در واردات گسترده خودرو که به تعدیل قیمت در بازار خودرو کمک نکرده، زمینه ساز ایجاد دیوار بیاعتمادی بین مشتری، بازار مصرف و قانونگذار شده است.
بابک صدرایی تصریح نمود: تنها زمانی چنین آیین نامه ها و مصوباتی میتواند بر بازار تاثیر بگذارد که مردم شاهد پلاک شدن تعداد قابل توجهی خودروی خارجی و تردد آنها در سطح شهر و فروش با قیمت های متعارف باشند. تا زمانی که گمرکات کشور خبر واردات خودرو در حدی که منجر به تعدیل قیمت خودروی داخلی و خارجی در بازار ایران شود را منتشر نکنند این آیین نامه ها و ابلاغیه ها فقط دهان پر کن است و بی اثر.
این کارشناس و تحلیلگر بازار و صنعت خودرو بیان داشت: تا زمانی که چند شرکت انحصار واردات خودرو را در دست داشته باشند و خودرو به صورت سامانه ای، آن هم به شکل قطره چکانی و با چند برابر قیمت در بازار به فروش برسد و شاهد گران فروشی باشیم، مشخص است اراده ای برای تعدیل قیمت و واردات خودرو برای خروج صنعت خودروسازی از انحصار وجود ندارد.
وی یادآور شد: در صورتی که مثلاً از ۱۰۰ هزار خودرو ۸۰ هزار خودروی وارداتی پلاک و به مردم عرضه شود؛ متعاقب آن شاهد کاهش نرخ خودرو باشیم آن زمان می توان گفت این مصوبات و آیین نامه ها به صورت واقعی و عملیاتی ارائه شده است؛ با سه هزار و ۱۰ هزار خودرو در کنار اتلاف وقت فراوان برای پلاک شدن نمی توان گفت که واردات انجام شده بلکه در راستای گرانفروشی هر چه بیشتر قدم برداشته می شود، چرا که این شیوه واردات و فروش خودرو درست نیست.
صدرایی گفت: متاسفانه آیین نامه های هیئت دولت نسبت به قبل تاثیرات خود را از دست داده اند؛ بنابراین تا زمانی که خودرو به میزان مورد نیاز مردم با قیمت مناسب وارد بازار نشود ابلاغ این بخشنامه ها کاری از پیش نمی برد و نمی تواند بازار ملتهب را تحت تاثیر قرار دهد.
بابک صدرایی در پایان گفت و گو تاکید کرد: از ابتدای سال تا کنون شاهد ابلاغ چند آیین نامه و بخشنامه در خصوص واردات خودرو بوده ایم، ابلاغیه هایی که درحد حرف باقی مانده و درعمل اتفاق و تاثیر ویژه ای در وارداتی که به نفع کاهش انحصار و افزایش رقابت و کاهش قیمت خودرو رخ دهد، صورت نگرفته است.
پایان/
نظر شما